Sunde måltidskasser

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid og overskud til at lave sund aftensmad i det daglige. Derfor vælger mange danske at få leveret nemme og sunde måltidskasser, da det gør det lettere at spise sundt.

Find nogle af de sundeste måltidskasser på markedet nedenfor.

Sunde måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Der findes mange leverandører af disse måltidskasser, hvorfor du naturligvis også kan finde en sund måltidskasse, der falder i din smag. Når først måltidskassen er fundet, kan du glæde dig over, at du hver uge får leveret sund mad til døren.

Definitionen på en sund måltidskasse

Der findes ikke en specifik definition på en sund måltidskasse. Det skyldes, at man kan være sund på flere måder, og derfor har forskellige behov. Eksempelvis findes der flere måltidskasser med fitness mad, som er oplagt for dig, der styrketræner og derfor har brug for protein.

Ønsker man derimod at tabe sig, findes der også måltidskasser, der kan hjælpe med dette. Disse måltidskasser vil indeholde kalorielette retter, der sikrer, at du bliver mæt, men samtidig holdes i kalorieunderskud, hvilket vil gøre vægttabet lettere.

Typisk gælder der følgende for retterne i en sund måltidskasse:

  • Få kalorier
  • Højt indhold af protein
  • Få kulhydrater og lavt fedtindhold

Sunde måltidskasser

Udbydere af sunde måltidskasser

Der findes et utal af udbydere af sunde måltidskasser, hvorfor det kan være svært at danne sig et overblik over dem. Fælles for dem alle er selvfølgelig, at de tilbyder udbringning af sund mad, men foruden dette adskiller de sig på mange punkter.

Herunder bliver du præsenteret for et udpluk af de mest populære måltidskasseløsninger, som hver især er fyldt med sunde måltider. Derfor er der selvfølgelig en god chance for, at én af disse falder i din smag.

HelloFresh tilbyder Kaloriesmart (måltider med under 650 kalorier)

HelloFreshHelloFresh er en af de mest populære udbydere af måltidskasser. De slår sig på at have noget for alle, og derfor også for dig, der vil spise sundt. De har nemlig et udvalg af kaloriesmarte retter hver uge.

Disse retter indeholder alle mindre end 650 kcal. Desuden bliver de alle leveret med en opskrift med tabel over næringsindhold pr. 100 gram. Dette er en fordel, da det gør det nemt at holde styr på kalorier, fedtindhold m.m.

Eksempler på sunde retter:

  • Varm kikærtesalat
  • Græsk pastasalat
  • Asiatisk rejewok

Læs mere om måltidskasserne fra HelloFresh her ->

ProteinKassen fra Aarstiderne

Aarstiderne logoVælger du ProteinKassen fra Aarstiderne, vil du uge efter uge få leveret varierede og lækre måltider med flere proteinkilder. Desuden indeholder de råvarer, der er naturligt fri for gluten.

En klar fordel ved at vælge denne kasse er, at du får protein fra flere kilder. Hver af deres retter er nemlig bygget op på en sådan vis, at du får protein fra både kød, fisk, kål, bælgfrugter og mejeri samt nødder og kerner.

Eksempler på sunde retter:

  • Dampet langefilet i tomat-ferskensauce med ris og palmekål
  • Fyldig salat med quinoa og grillet gris
  • Svinefilet med sort bønnecreme og krydrede grøntsager

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

Kickstarterkassen fra Sundtakeaway

SundtakeawayKickstarterkassen fra Sundtakeaway er til dig, der har et ønske om at tabe dig. I denne kasse får du nemlig måltider, der er kalorieberegnede, hvorfor du er sikker på, at du hele tiden vil være en smule i kalorieunderskud, hvilket vil resultere i et vægttab.

Vær dog opmærksom på, at det er en måltidskasse, der strækker sig over fire uger, men med levering en gang om ugen. Hertil er det værd at nævne, at du ikke blot får aftensmad, men derimod både morgenmad, frokost og aftensmad samt en tre dages smoothiekur.

Eksempler på sunde retter:

  • Grovbrød med marmelade og ost
  • Urtemarineret kalkun med persillekartofler og ratatouille
  • Rissalat med kål, edamamebønner og gulerod

Læs mere om måltidskasserne fra Sundtakeaway her ->

Sunde måltidskasser fra Get Fit Food

Get Fit Food logoGet Fit Food er et ideelt valg for mange, da de tilbyder retter med alt fra 400 til 700 kcal. En anden fordel ved at vælge Get Fit Food er, at der er tale om færdigretter. Du skal derfor ikke lave maden selv, men derimod blot varme det op.

Flere af retterne er salater m.v., hvorfor de kan spises direkte fra køleskabet. Ydermere er Get Fit Food også et ideelt valg for dig, der har et ønske om at bestille mad til hele døgnet.

Eksempler på sunde retter:

  • Baluga linsesalat med kylling
  • Æggekage
  • Jordbær koldskålsgrød

Læs mere om måltidskasserne fra Get Fit Food her ->

Sunde råvarer

Oplev også de sunde retter fra MyDietPal

MyDietPal logo-minMyDietPal er det rette valg for dig, der ikke ønsker eller har tid til at lave mad til daglig. Hvis du har en travl hverdag, men gerne vil spise sundt, kan MyDietPal være et ideelt valg for dig.

Alle retter, der bliver leveret af MyDietPal, er nemlig klar til at blive spist. Det eneste, du skal gøre, er at varme det i ovn eller mikroovn. Du får desuden friheden til selv at vælge din retter, antal kalorier samt antal dage, du vil have mad til.

Eksempler på sunde retter:

  • Tortilla wrap med flanke
  • Grillet tun med sprødt grønt og goma dressing
  • Kylling og fuldkornspasta

Læs mere om måltidskasserne fra MyDietPal her ->

Der tilbydes udbringning af sund mad til hele landet

Du skal ikke være bekymret for, om din geografi har betydning for, om du kan få leveret sunde måltidskasser. Uanset hvor i landet du holder til, kan du nemlig få leveret sund hverdagsmad. Dog er der enkelte leverandører, der har valgt at fokusere på et geografisk begrænset område.

Ønsker du fremadrettet at få leveret sund mad til døren, skal du derfor ikke være bekymret for, at det er din bopæl, der kommer til at sætte en stopper for det.

Sund mad

Bestil sunde måltider til 1-6 person(er)

Mulighederne for at få leveret sund mad til døren er mange, uanset om du vil bestille mad til hele familien eller blot til 1 person. Du skal derfor ikke være bekymret for, om dine muligheder er færre, hvis du er enlig.

Ganske vist har de fleste udbydere fokus på par og familier, men det udelukker ikke enlige. Mange udbydere har dog en grænse for, hvor mange personer man kan bestille måltider til. For det meste går grænsen ved seks personer.

Sådan bestiller du typisk en måltidskasse:

  • Vælg antal dage (dage, du vil have leveret mad til)
  • Vælg antal personer (personer, du vil have leveret mad til)
  • Vælg dine foretrukne retter (ofte kan du vælge mellem mange forskellige sunde retter)
  • Vælg ønsket leveringsdag (hvis der er flere muligheder)

Sund aftensmad kan sagtens være lækkert

Der er rigtig mange, der tror, at man er tvunget til at spise kedeligt og trivielt, hvis man vil opretholde en sund diæt. Det er dog meget vigtigt at understrege, at det ikke er tilfældet – og slet ikke, hvis du bestiller sunde måltidskasser.

Dette betyder, at du ikke skal tro, at du går på kompromis med hverken smag eller mæthedsfornemmelse, blot fordi der er tale om sunde måltider. Derfor er det heller ikke dette, der bør afholde dig fra at tegne et abonnement på en af disse måltidskasser.

Eksempler på sund hverdagsmad fra de populære måltidskasser

Der er stor forskel på de retter, der er inkluderet i sunde måltidskasser. Dette skyldes, at det er forskelligt fra person til person, hvorvidt de ønsker at tabe sig, bygge muskelmasse eller noget helt tredje.

Derfor er der måltidskasser, der f.eks. indeholder oksefrikadeller med flødekartofler og quinoasalat med kalvekød. Andre måltidskasser byder på mere kalorielette retter såsom græsk halloumisalat med kartofler og cæsarinspireret kyllingesat.

Læg vægt på antal kalorier, tilberedningstid og levering ved valg af sund måltidskasse

Når du skal vælge blandt de mange måltidskasser, er der flere ting, der skal være i fokus. Blandt andet bør du fokusere på antal kalorier, tilberedningstid og levering. Især sidstnævnte er vigtigt, hvis du har brug for fleksibel levering.

Er du eksempelvis ikke hjemme, når dine måltidskasser leveres, er det ikke alle, der tilbyder, at de kan stille den udenfor døren. Derudover skal indholdet af måltidskasserne selvsagt også være afgørende for dit valg.

Der er mange fordele ved at bestille sunde / fitness måltidskasser

Føler du dig endnu ikke overbevist om, at det er en god idé at bestille sunde måltidskasser? I så fald skyldes det sandsynligvis, at du ikke er bekendt med de mange fordele, der følger med. Det omfatter bl.a. følgende:

  1. Du får en varieret kost med nye retter hver uge
  2. Det er nemt og hurtigt, da mange af retterne har en kort tilberedningstid
  3. Det hjælper dig med at nå dine vægttabs- eller træningsmål

Frugt og grønt

Opnå de bedste resultater ved at supplere din sunde kost med en aktiv livsstil

En sund kost er en afgørende del af at opnå resultater, hvad enten man ønsker at tabe sig, tage på i muskelmasse eller noget helt tredje. Det er dog ikke nok at fokusere på kosten, hvis man vil opnå de bedste resultater.

I tilfælde af, at man ikke vil stille sig tilfreds med middelmådige resultater, er man nødt til at kombinere den sunde kost med en aktiv livsstil. Det får man dog lettere ved, hvis man får måltidskasser leveret, da man dermed ikke skal bruge tid på at købe ind.

Efterspørgslen på sunde og nemme måltidskasser er stigende

Rigtig mange danskere har et ønske om at spise sundt. Desværre føler mange, at de ikke selv har tid til at købe ind og lave sund mad. Netop derfor har efterspørgslen på sunde og nemme måltidskasser været stigende de seneste år.

Dette er dog kun en fordel for dig, da det har resulteret i, at udbuddet også er steget, hvorfor du i dag har flere leverandører af måltidskasser at vælge mellem, end det var tilfældet for få år siden.

Spørgsmål og svar

Hvilken af de mange sunde måltidskasser skal jeg vælge?

Der findes rigtig mange sunde måltidskasser på det danske marked. Ikke én af dem er den bedste for alle, hvorfor du skal fokusere på at vælge ud fra, hvad netop du vægter højt.

Hvad koster fitness måltidskasser?

Der er stor forskel på priserne på de forskellige fitness måltidskasser, da der også er stor forskel på, hvad de indeholder, hvor mange måltider man får osv. Typisk vil prisen pr. måltid ligge på omkring 50 kr. – nogle gange mere, andre gange mindre.

Hvilke alternativer er der til at få sund mad leveret til døren?

Vil du gerne spise sund mad til daglig, kræver det en indsats. Enten kan du få sund mad leveret, eller du kan vælge at finde opskrifter og lave maden på egen hånd.

Nymaaltidskasse.dk
Logo